De Historie van het Apollofirst Boutique Hotel in Amsterdam


Het viersterren Apollofirst Boutique hotel is gevestigd in drie statige huizen in het elegante stadsdeel  Zuid, nabij het Centrum van Amsterdam. Onder de bezielende leiding van twee generaties is het hotel gedurende de jaren uitgegroeid tot dit unieke boutiquehotel met 40 kamers, een  prachtige bar/lounge, binnentuin, theater en Spiegelzaal.

Het eerste pand werd gebouwd tussen 1928 en 1932 als een privé-woning, de bouwstijl is 'Amsterdamse School'. Het werd gekocht door Lily Meyer, een Nederlandse filmster uit het tijdperk van de stomme film. In de vroege jaren kozen vele beroemdheden ervoor te verblijven in het Apollofirst, dat oorspronkelijk het Apollo hotel heette. Ondanks de relatief kleine omvang,  werd het beschouwd als een van de luxueuze hotels in Amsterdam.

Lily Meyer verkocht de naam ‘Apollo hotel’ en veranderde de naam in het ‘Apollofirst hotel. Na haar dood werd het hotel in 1978 gekocht van haar erfgename door Louise Venmans.Twee jaar later was het belendende pand te koop, een prachtige gelegenheid om het hotel uit te breiden. In de loop van de jaren zijn de kamers en het hotel vergroot, gerenoveerd en stijlvol gedecoreerd. Zoon Rick nam de leiding van het hotel over in 1995. Louise zelf beheert nu het Apollofirst Theater, een schilderachtig, 55 plaatsen biedend  theater in het hotel. Bekende Nederlandse artiesten spelen er graag en bezoekers uit  Amsterdam en daarbuiten waarderen het gevarieerde programma.

Oprechte gastvrijheid en persoonlijke service staan al meer dan 40 jaar hoog in het vaandel in dit echte familiebedrijf. U bent van harte welkom!

Apollofirst Theater

Apollofirst Theater

Heel bijzonder is het dat het Apollofirst hotel een eigen theater heeft met 55 zitplaatsen: het Apollofirst Theater.

Bezoek theaterwebsite
Onze kamertypes

Onze kamertypes

Boutique Hotel Apollofirst biedt 40 individueel ingerichte kamers in een chique buurt van Amsterdam Zuid.

Bekijk kamertypes
Vergaderen in Amsterdam Zuid

Vergaderen in Amsterdam Zuid

Voor een geslaagde vergadering of evenement op een unieke locatie kiest u voor het  Apollofirst Boutique Hotel. De ligging nabij het stadscentrum met aan de ene kant de RAI en aan de andere kant de Zuidas zorgen daarvoor.

Bekijk onze vergaderruimte